Пране на мокети

Пране на мокети и килимиПране на мокети

Елегантният мокет е основен фактор за уюта във вашия дом. Помещението коренно променя облика си спрямо неговия външен вид.

Поддръжката на мокета обаче отнема доста време и усилия, особено в по-големите домакинства.

Не е лесно да поддържаме текстилното покритие на пода чисто от прах и други частици, a прането му в домашни условия би могло да се превърне в истински кошмар.

Това покритие за под задържа големи замърсявания, които се натрупват в дълбочина.

Дори да почистите повърхността на мокетите и да ви изглежда чисти, във вътрешността остават бактерии и прах, които могат да причинят алергии и възпаления.

Микроорганизмите и праховите наслоявания трябва да бъдат премахнати с по-сериозни методи, не само за да се запази доброто състояние на мокета, но и за да бъде здравословна домашната среда.

За да се радвате на безупречна чистота във всяка част от вашия дом, ние от Borisov-Clean.com предоставяме професионално пране на мокети на изключително изгодни цени.

Цени за пране на мокети в София

Цените са ориентировъчни, в зависимост от степента на замърсяване!

Пране на килими и мокети Цена
Пране на килими до 20 кв. м. 5 – 10 лв./кв. м.
Пране на мокети до 50 кв. м. 3.50 – 4.50 лв./кв. м.
Пране на мокети над 50 кв. м. 2 – 3 лв./кв. м

– При липсата на осигурено парко място се заплащат 2 лв. на час.

– При липсата на асансьор се заплащат по 1 лв. на етаж.

– За адреси извън околовръстното на гр. София се заплащат 0,40лв. на км.

Машинно пране на мокети с безупречен ефект

Специалистите на Борисов Клийн ще премахнат в дълбочина всички петна, прах, частици и микроорганизми от вашият мокет или килим, независимо от степента на замърсяване.

На финала текстилното покритие на вашия под не само ще изглежда като ново, но ще бъде чисто и от невидимите дълбочинни замърсители.

ПРАНЕ НА КИЛИМИ И МОКЕТИ ВКЛЮЧВА:
Обезпрашаване и премахване на косми и едри частици;
Изпиране с мощен екстрактор и препарат, според вида и степента на замърсяване;
Ароматизиране (по желание на клиента).

Власинките на текстилното покритие затрудняват премахването на праха в домашни условия. Нашите служители работят със специализирано оборудване, което с минимални усилия премахва всички частици, които са се впили дълбоко в текстурата на мокета.

След обезпрашаването изпираме мокетите поредством екстракторно пране, което оставя килимите почти сухи в края на процедурата. Специализираните препарати, използвани при машинното пране, се подбират според вида на замърсяванията и влакната на покритието. Те могат да се справят и с най-упоритите петна и натрапчивите миризми.

Екстракторното пране на килими е предпочитан начин за почистването им в днешно време. При него във вътрешността се инжектира вода и препарат, които след това се извличат посредством екстрактора, за да не остане килимът прекалено влажен.

Обръщаме внимание на всяко малко петънце при почистването на мокети, като отстраняваме и най-упоритите от тях.

Това е и доказано най-ефикасният метод да си осигурите безупречната чистота на меките подови покрития. Специалистите на Борисов Клийн работят с висококачествено оборудване, което отговаря на най-високите стандарти.

Препоръчваме да се възползвате и от услугите ни за ароматизация след прането. По този начин дълго време след прането ще се радвате на свежестта на мокета, а натрупването на неприятни миризми ще се отложи във времето.

Специализираните препарати се подбират според вида на замърсяванията и могат да се справят и с най-упоритите петна и натрапчивите миризми.

Извършваме услугата бързо и ефикасно, а методът ни на почистване позволява и бързо съхнене на вашият мокет. Работим с висококачествено оборудване, което отговаря на най-високите стандарти.

Не правете компромиси с уюта вкъщи или в офиса, след като можете да се доверите на висококачествените услуги на Borisov-Clean.com срещу изключително изгодна цена.

В случай, че се нуждаете и от пране на матраци, дамаски на столове или дивани, можете да се възползвате и от услугите ни за професионално пране на мека мебел.

Причините да изберете професионално пране на мокети и килими

Забързаното ежедневие често не ни оставя достатъчно време да се погрижим основно за чистотата в нашия дом. Някои елементи, като килима или мокета, остават на заден план.

В случай, че имате деца или домашни любимци, задачата става доста по-сложна и на практика е невъзможно редовно да поддържате подовата настилка чиста. С течение на времето замърсяванията се натрупват все повече и се развиват бактерии, които могат да навредят на вашето здраве.

Тези микроорганизми влошават качеството на въздуха, което може да причини алергии дори у хора, които не страдат от такива проблеми. Ако имате деца, хигиената на мокетите и килимите става още по-наложителна.

Професионалните фирми за почистване и пране на мокети или килими използват препарати, които не само премахват уталожената мръсотия в дълбочина, но имат и дългосрочно антибактериално действие.

Огромно предимство на машинното пране е това, че възстановява свежия външен вид на мокета дори когато е започнал да изглежда износен, и го кара да изглежда като нов.

Защо именно Borisov-Clean.com

Борисов Клийн предлага обстойно почистване на дома с безупречни резултати, на които ще можете да се наслаждавате дълго време след самата процедура. При нас можете да намерите всички необходими услуги на едно място, както за еднократно почистване, така и с абонаментен план.

Грижата за комфорта на потребителите е основен приоритет за нас. Не бихме допуснали да предадем доверието на нашите доволни клиенти, затова във всеки един момент се стремим към съвършенство.

Подарете си комфорта, който заслужавате – изберете Borisov-Clean.com !

Често задавани въпроси

Колко често трябва да се перат мокетите?
Ако нямате деца и домашни любимци, обикновено е достатъчно пране на всеки 12 до 18 месеца. При домакинства с домашни любимци за оптимална свежест и чистота на мокета се препоръчва мокро почистване на всеки 6 до 12 месеца. По-често пране на мокетите се налага, когато в домакинството има хора, страдащи от алергии. То ще допринесе за опазване на въздуха в помещенията по-чист и ще намали разпръскването на алергени.
Мокетите в офиси трябва да се почистват дълбоко на половин или 1 година, а при по-учестен трафик – 3 до 6 месеца.
Мога ли да използвам мокета веднага след почистване?
Избягвайте максимално ходенето по мокета, докато той е все още мокър. Важно е да изчакате пълното време за неговото изсъхване, защото в противен случай рискувате да увредите влакната му, което ще го направи да изглежда износен. Освен това така ще го замърсите по-бързо. Натъпкването на власинките пък ще доведе до по-бавното изсъхване на мокета и може да спомогне за образуване на спори.
При почистване с пара обикновено са необходими няколко часа за пълното изсъхване, при леко мокро почистване – също, а при сухо почистване – може да го използвате веднага. При дълбоко пране се препоръчва съхнене на открито, което може да отнеме и повече от денонощие.
Какви са предимствата на машинното пране на мокети?
Машинното пране осигурява най-дълбоко и ефективно почистване на мокетите, които се характеризират с гъсти и къси влакна, трудни за обработване с домашни средства. Само то може да се справи с най-упоритите петна, тъй като разчита на специализирани почистващи разтвори, които отървават и от неприятните загнездили се миризми от биологични замърсявания.
Освен това редовното машинно пране на мокета допринася за удължаване на експлоатацията му, тъй като е съобразено с индивидуалните характеристики и изработката на меката настилка. Допълнителен плюс е, че изсъхва при контролирани условия, а това гарантира отличния му вид при получаване.


ПРАНЕ НА МОКЕТИ ОТ BORISOV-CLEAN.COM

Използваме надеждни методи и средства, които да предпазят материалите от увреждания и да премахнат замърсяванията и петната. Професионалното ни пране на мокети и килими ще възвърне на свежестта и красотата, като същевременно ще подобри и качеството на въздуха в помещението. Доверете се на нас, за да наслаждавате се на чистота и комфорт във вашето жилище или офис!

4.5/5 - (120 votes)