10 трика за чистене на апартамент

Няколко трика за чистене на апартамент

10 трика за чистене на апартамент – защото поддържането на дома в достатъчно добро състояние и визия касае едно много важно нещо. Това е чистотата. Скъпите мебели, телевизори, аудио системи и кухненски уреди са нищо, когато един дом не е достатъчно чист.

Ние от Борисов КЛИЙН вярваме, че именно нивото на чистота прави обитаването на апартамента или къщата достатъчно приятни и възможни за посещаване от гости по всяко време.

Ако не искате да изпитвате неудобство винаги, когато приятели и познати наминават за по кафе или вечеря, то трябва да си осигурите достатъчно време и енергия, които да посветите на почистването вкъщи.

Ако то често не ви достига, тук можете да откриете 10 уникално добри трика, които действително биха били в помощ при почистването на дома от нежеланите замърсявания и следи от ежедневието по възможно най-натурален и бърз начин.

Безпроблемно чистене на апартамент с тези трикове

  1. Направете си сами почистващ препарат.

По този начин не само ще пестите пари всеки месец, но и ще сте сигурни, че използвате качествени и естествени продукти, когато се грижите за дома си. За целта просто смесете 4 супени лъжици сода за хляб с около литър топла вода.

Поставете течността в спрей бутилка или я попийте в гъба, след което третирайте онези места от кухнята и плоските повърхности, които имат нужда от това, като шкафове, рафтове и вратички.

  1. Обувките с не особено приятен аромат.

Всеки има по един такъв чифт у дома, особено ако често посещава фитнес залата с тях. Спасете се от неприятните миризми, идващи от обувките, като поръсите малко сода във вътрешността им. Оставете да престои известно време, след което разбира се изтупайте добре.

  1. Как да почистим следите от цветните маркери, които малчуганите ви използват за да тренират за художници.

Вместо да налагате излишни и строги правила на децата си, забраняващи им да шарят тук-там с цветни моливи или маркери, по-добре измислете начин за заличаването на следите им. Това би имало доста по-добър ефект от строгите мерки, тъй като всички знаем, че правилата при децата рядко биват изпълнявани.

Най-добрият и ефективен начин за целта е да използвате паста за зъби. Точно така! Пастата за зъби успешно може да заличи следите от цветните маркери по стената на детската стая или всекидневната.

  1. Дразни ли ви неприятната миризма, която често се носи от кошчето за боклук, макар и то да е прилежно прибрано в кухненския шкаф или на терасата?

Това е съвсем нормално, особено ако не изхвърляте отпадъците от храна редовно, а правите еднократно почистване на апартамент. За да се справите с този неприятен аромат, просто втрийте малко кори от цитрусови плодове по вътрешността, след което измийте със студена вода – още един чудесен и натурален начин да се справите с този проблем.

  1. Домашните любимци.

Да, всеки би се радвал на мъркаща котка в студените есенни дни или на куче, с което да си играе, но всички, които имат домашни любимци са наясно, че след тях все пак остават специфични миризми.

Ако знаете източника им и къде се намира в дома ви той, просто поръсете зоните със сода за хляб и оставете така за около 15 минути. След това използвайте добрата стара прахосмукачка. Резултатът ще бъде бърз и ефективен.

  1. Запушен канал на мивката.

Всеки е страдал от подобен проблем и го е отлагал с дни, с надеждата, че нещата ще се оправят от само себе си. Това в никакъв случай не е решение, разбира се. Ако водата в мивката ви се отича твърде бавно, изсипете половин чаша сода за печене, след което и половин чаша оцет. Покрийте сифона с мокър парцал, изчакайте 5 минути, след което изсипете вряла вода. Това е!

  1. Премахнете петната от дъската за рязане.

Това е може би един от най-използваните „уреди“ в кухнята ви и поради тази причина по него често остават прекалено много следи от хранителни продукти. За да се справите с тях срежете един лимон наполовина, след което натрийте добре цялата повърхност на дъската за рязане със сочната част.

За още по-добър ефект може предварително да поръсите дъската със сол или сода.

  1. Оцет за чисти прозорци.

Да, възможно е. Оцетът има специални супер сили, които биха ви помогнали в задачата по почистването на огледалата в банята или миенето на прозорците. Смесете 2 супени лъжици бял оцет с около 3 литра вода. Напълнете получената смес в спрей бутилка, след което внимателно напръскайте замърсените части на стъклата. След това забършете с чиста кърпа. Микрофибърната е най-добрият ви вариант.

  1. За чисти кухненски плотове.

Също както съдовете и приборите за хранене, тази част на кухнята трябва да бъде идеално чиста, за да нямате проблеми с микроби, които така или иначе не бихте могли да забележите. За целта можете да използвате и обикновен препарат за почистване на съдове, разреден с топла вода. Поставете сместа в спрей бутилка, след което напръскайте добре плоскостите, които трябва да бъдат третирани.

След това използвайте суха кърпа за забърсване и готово.

Следвайки поне част от тези качествени съвети, вие със сигурност ще успеете да почистите дома си от нежеланите замърсявания. Ако пък по една или друга причина е невъзможно да отделите нужното за целта време, винаги можете да се доверите на помощта на професионалистите.

За това ни има и нас от Борисов КЛИЙН София. Нашите добре подготвени специалисти за възможно най-кратко време биха се справили с нежеланите замърсявания във вашия дом. По този начин получавате качествена и достъпна услуга, която да гарантира прилежни и чисти помещения по всяко време на деня.

Ако ви е омръзнало от некадърни почистващи фирми в София, изберете нас. Ние не просто ще почистим офиса или ще се погрижим за домашното ви почистване, ние ще го направим да изглежда така, както никога досега! Защото знаем, че вашият дом е вашата крепост и мясото, където прекарвате най-съкровените си моменти в компанията на любимите си хора, а вашият офис е мястото, което се грижи за усмивките на тези хора.

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация