11 тайни за домашната чистота, които мнозина не знаят

Тайни за домашната чистота

Домашната чистота изглежда като нещо, което не би трябвало да е проблем да се изпълнява, но всъщност, може много неща да се объркат или да се свършат не както трябва.

Това се дължи основно на нашето невежество и липса на желание, що се касае до почистването на нашия дом. А пък в редките моменти, когато решаваме да почистим вкъщи, все нещо не се получава както трябва и губим доста време в почистване на дадено петно.

Въпреки това има редица начини, които могат да улеснят почистването на къщата или апартамента. В случай, че не сте се срещали с тях, ето някои от най-важните и ефективни.

Пробвайте следните хитрини

 • Гумичка за моливи би могла лесно да премахне всякакъв вид отпечатъци от пръсти (особено, когато са мазни) от монитора на компютъра, телевизора или друго стъклени повърхности. Факт е – звукът при използването на гума върху стъкло може да бъде неприятен за някои, но каузата си струва.
 • Огледалото в банята ви няма да се „поти“ ако сте намазали малко пяна за бръснене предварително. Няма да можете да пишете по него с пръсти, но пък ще имате далеч по-чисто на вид огледало.
 • Чистете стъклата на прозорците си, когато са в сянка. Така ще избегнете бързото изсъхване и оставането на следи от течността.
 • Чистенето на миялната машина може да се превърне в драма. Особено, когато след почистените съдове се налага да почиствате самата миялна машина. За да се справите с тази задача просто изсипете чаена чаша оцет по време на първата фаза на почистване. След това прибавете лъжици сода по време на втория цикъл.
 • Петната от кафе и чай, които сте забравили да измиете добре се превръщат в тъмни призраци, които отказват да си отидат от повърхността на чашите ви. Можете да се справите с тях чрез сода. Поставена на гъба за миене на чинии и в комбинация с нежни кръгови движения петната от кафе и чай ще се изпарят.
 • Безопасно почистете клавиатурата на компютъра си и лаптопа с помощта на микрофибър кърпа и оцет.
 • Петната от вода върху дърво оставят неприятни белезникави следи. Как да се справим с тях? Нужен е сешоар, с който да изсушим достатъчно добре петната, след което с помощта на олио и кърпа ще можете да осигурите нужната влажност и блясък на дървото.
 • Проблеми с френската преса за кафе или цедката за чай? Задържат нежеланите цветове от течностите? Начинът да се справите с това е твърде лесен, за да не го споменем в този уникален списък с идеи. Просто потопете нужните части във вода с лимонова киселина за около час. Ефектът ще бъде точно това, което очаквате – блясък и чистота.
 • Дупките, които сте направили по време на ремонта в бялата стена можете да попълните с паста за зъби. Така, дори да сте сбъркали и направили няколко излишни дупки в стената, няма причини за притеснение.
 • Тиксото и особено широколентовото е страхотен начин, който ще се справи с остатъците от залепващи ленти по стъкло или огледало.
 • Тъмните петна и наслоявания, които остават по долната част на дръжката на четката за зъби често се дължи на пластмасовите държачи и влагата, която остава на дъното им. За да се справите с този проблем е нужна една лесна и кратка стъпка. Третирайте и налейте малко кислородна вода, като това ще се справи с нежеланите петна.

Разбира се, винаги можете да потърсите професионалисти за помощ в чистенето. При нас можете да поръчате:

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация