Как се чисти баня – 4 съвета

Как се чисти баня

Как се чисти баня и нашите 4 съвета за това! По-скоро, ще обърнем внимание на това как да поддържаме банята си чиста. Банята е онова помещение от дома, което най-много се нуждае от редовна хигиенна грижа, тъй като осъществява директен контакт с водата и редицата препарати.

Много от вас навярно ще направят асоциация с кухнята, която подобно на банята също се нуждае от редовна грижа, така че да не се налага след време да отделяте цял ден, инвестиран в търкане на плочки, чистене на фуги или други неприятни за една домакиня занимания по почистване на дома и в частност банята вкъши.

Това, разбира се не е основната причина, заради която ви съветваме да почиствате редовно това помещение от дома си.

Ако го оставите на произвола на съдбата за дълго време, то тогава съществува сериозна опасност от наслояването на изключително вредни плесени и микроби.

А те, всички ние знаем, че са фактор, способстващ за осигуряването на нездравословна среда.

Съвет №1 Как се чисти баня най-лесно – само с няколко минути всеки ден

Постоянството е в основата на добре поддържан дом.

Ако всеки ден отделяте по няколко минути след душ, за да подсушите помещението, да забършете старателно душ кабината или батерията, то навярно в края на седмицата няма да ви се налага да прекарате целия ден, коленичейки в банята, заобиколени с куп препарати.

Освен това, тази практика ви позволява да намалите варовиковите наслагвания до минимум.

Съвет №2 Задължително почиствайте завесите

Колкото и досадно да ви се струва, то почистването на завесите в банята е предпоставка за свеж въздух в това помещение, без наличието на влага и мухъл.

Винаги след душ, хората имат навика да издърпат завесата, а не се замислят, че по този начин капчиците вода няма как да се изпарят и така те остават за дълго време.

Неприятните миризми и плесени вече няма да бъдат неканен гост във вашата баня.

Съвет №3 Погрижете се за циркулацията на въздуха

Както споменахме по-горе в текста, чистият въздух е основна предпоставка за това помещението, наречено баня да ухае приятно и да не бъди среда за развитието на плесен и мухъл.

Достатъчно е единствено да отваряте прозореца на банята, ако имате такъв.

Онези от вас, които нямат такъв, биха могли да използват вградената вентилационна система, която отменя по изключително добър начин прозореца.

Съвет №4 Сложете край на плесените в банята

Едно от първите неща, с които е редно да се захванете при почистването на вашето мокро помещение, служещо ви за извършването на водни ритуали, е да не позволявате на плесените да се развиват.

Не забравяйте, че те не са никак добър съюзник на човек и могат а ви създадат изключително неприятни проблеми, свързани със здравословното ви състояние.

Днес на пазара се предлагат много и най-разнообразни препарати за мухъл, с които редовно да почиствате банята си до момента, в който забележите, че няма и следа от неприятния плесен.

Спазвайки всичките тези 4 съвета, то ние ви гарантираме, че това помещение в дома ви ще изглежда винаги безупречно!

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация