Как лесно да поддържаме чисти прозорците вкъщи

Как да почистим прозорците вкъщи

Прозорците на дома са неговите очи към външния свят. Независимо, че звучи леко поетично, това е абсолютната и неоспорима истина. Без значение колко чисто и подредено е жилището ви, мръсните прозорци могат да провалят цялостното усещане за хигиена и чистота в него.

Ето защо винаги, когато сте се решили да се погрижите качествено за тази част пространството, което обитавате е добре да отделите време и внимание за задачата.

Това със сигурност не е особено приятна мисия за вършене, освен ако не сте от хората, за които почистването на дома е хоби или любима дейност през свободното време.

Ако сте наясно с всички подробности, с които трябва да се съобразите при това начинание, то вие вероятно сте се сблъсквали и с проблемите, които могат да възникнат в тази ситуация.

Един от тях е липсата на време, което да отделите за съответната задача.

Ето защо понякога е добре да се допитаме до специалистите и по-точно до техните добри практики в почистването на тази част от дома ви, особено ако държите да се справите сами със задачата.

Правила за премахване на прах и други замърсявания по прозорците

Подоготвока

При наличието на много прах и други подобни наслоявания е добре да ги отстраните предварително със суха кърпа, за да избегнете зацапване на повърхността.

Винаги чистете в онзи момент от деня, когато те не са пряко огряти от слънцето.

Причината е, че то бързо би могло да изсуши остатъците от водата и да се получат неприятни следи. Така работата ви не просто няма да бъде свършена, но и ще се получи обратен на желания ефект.

1. Използвайте специализирани пособия

Може спокойно да се доверите на четките, които често се използват в автомивките за почистването на стъклата на колите.

Те имат двустранен накрайник, който се състои от мека гъба, с която лесно да нанасяте нужния препарат и плоска и по-твърда гумена част, която плътно обира водните следи от плоската повърхност на прозореца.

2. Препаратите за миене на прозорци

В търговската мрежа могат да се открият какви ли не идеи за почистване на дома и по-конкретно на прозорците вкъщи.

Във всички случаи е добре да се насочите към тези, които са предназначени за конкретната цел.

3. Подръчни почистващи средства

Такова естествено средство на практика е оцетът.

Напълнен в малка спрей бутилка, вие спокойно можете да напръскате избраните части, които трябва да бъдат почистени. Оставете да подейства няколко минути, след което забършете внимателно и добре.

Други начини за натурално почистване е като смесите няколко лъжици стандартен препарат за миене на чинии с 4-5 литра вода.  Получената смес използвайте по познатия начин, като процесът трябва да протече също както описания по-горе принцип.

5/5 - (1 vote)
Предишна публикация
Следваща публикация