Как лесно да поддържаме чисти прозорци вкъщи

Как лесно да поддържаме чисти прозорци вкъщи

Чудите се как лесно да поддържаме чисти прозорци вкъщи? Прозорците на дома са неговите очи към външния свят. Независимо, че звучи леко поетично, това е абсолютната и неоспорима истина. Без значение колко чисто и подредено е жилището ви, мръсните прозорци могат да провалят цялостното усещане за хигиена и чистота в него.

Ето защо винаги, когато сте се решили да се погрижите качествено за тази част пространството, което обитавате е добре да отделите време и внимание за задачата.

Това със сигурност не е особено приятна мисия за вършене, освен ако не сте от хората, за които почистването на дома е хоби или любима дейност през свободното време.

Ако сте наясно с всички подробности, с които трябва да се съобразите при това начинание, то вие вероятно сте се сблъсквали и с проблемите, които могат да възникнат в тази ситуация.

Един от тях е липсата на време, което да отделите за съответната задача.

Ето защо понякога е добре да се допитаме до специалистите и по-точно до техните добри практики в почистването на тази част от дома ви, особено ако държите да се справите сами със задачата.

Правила за премахване на прах и други замърсявания за чисти прозорци

При наличието на много прах и други подобни наслоявания е добре да ги отстраните предварително със суха кърпа, за да избегнете зацапване на повърхността.

Винаги чистете в онзи момент от деня, когато те не са пряко огряти от слънцето.

Причината е, че то бързо би могло да изсуши остатъците от водата и да се получат неприятни следи. Така работата ви не просто няма да бъде свършена, но и ще се получи обратен на желания ефект.

Използвайте специализирани пособия

Може спокойно да се доверите на четките, които често се използват в автомивките за почистването на стъклата на колите.

Те имат двустранен накрайник, който се състои от мека гъба, с която лесно да нанасяте нужния препарат и плоска и по-твърда гумена част, която плътно обира водните следи от плоската повърхност на прозореца.

Препаратите за миене на прозорци

В търговската мрежа могат да се открият какви ли не идеи за почистване на дома и по-конкретно на прозорците вкъщи.

Във всички случаи е добре да се насочите към тези, които са предназначени за конкретната цел.

Подръчни почистващи средства

Такова естествено средство на практика е оцетът.

Напълнен в малка спрей бутилка, вие спокойно можете да напръскате избраните части, които трябва да бъдат почистени. Оставете да подейства няколко минути, след което забършете внимателно и добре.

Други начини за натурално почистване е като смесите няколко лъжици стандартен препарат за миене на чинии с 4-5 литра вода.  Получената смес използвайте по познатия начин, като процесът трябва да протече също както описания по-горе принцип.

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация