7 неща, които професионалистите чистят всеки ден у дома

Неща, които чистят професионалистите у дома

Домът е място, което иска постоянна грижа и внимание, стане въпрос за чистота и хигиена. За да бъде и вашият дом достатъчно добре поддържан, без да се налага да се превръщате в маниаци на тази тема е нужно да следвате няколко основни стъпки за тази цел.

Всяка една от тях касае основни моменти и етапи от почистване на домове, но в същото време е достатъчно елементарна, за да се върши всеки ден и това да не ви натоварва прекалено много.

Тук ще посочим седемте неща, които всички професионалисти по почистване правят в собствените си домове, за да гарантират чистотата и хигиената за себе си и цялото семейство.

Какво чистят професионалистите всеки ден у дома

  1. Боклука

Добре ще бъде да свикнете да го изхвърляте всяка сутрин, на път за работа, докато разхождате кучето или просто като изграден ежедневен навик.

Категорично това е лесен и безобиден етап, помагащ за поддържането на качествена хигиена у дома и не изисква особени усилия или планиране.

Сутрините са перфектното време за тази задача, именно защото точно тогава често се налага да излизаме от вкъщи по различни задачи. Така отпадъците от храна и други ненужни неща в коша няма да престоят у дома и да навредят на качеството на въздуха вкъщи.

  1. Мивката в банята

Точно така. Професионалистите по почистване се справят с този проблем, като се грижат за него всеки ден. Изисква не повече от една минута да забършете мивката в банята, след като я използвате.

В случай, че имате деца, можете да почиствате банята това след като те я използват или просто да ги изградите този полезен навик у тях.

По този начин няма да има излишни наслоявания по мивката в банята от сапун, душ гел, препарати или паста за зъби, които да правят следващото ѝ почистване все по-трудно и трудно.

  1. Стените в банята

След всяка баня, след всеки взет душ, професионалистите по почистването и най-опитните в тези задачи забърсват стените на банята. Отделете максимално една минута, след като вземете сутрешния си душ, за да отнемете цялата влага и следи от сапун и душ гел, останали по стената на банята.

Можете да използвате специални четки за тази цел, чиято гумена лента ще премахне цялата влага и наслоявания, останали там.

По този начин си гарантирате липсата на плесен, която има навика да се образува точно тогава, когато не подсушавате стените в така или иначе влажното помещение.

  1. Съдовете за вода

В случай, че не знаете, дръжките на чайници, съдове за варене на кафе и различните типове кани за вода и други течности, могат да „колекционират“ доста бактерии.

Ето защо всеки професионалист по почистването е наясно, че е добре тези дръжки да се почистват редовно, за да се избегне риска от подобни проблеми.

Правете това всеки ден, особено ако става дума за уреди, които са в офиса и са използвани от повече хора ежедневно.

  1. Нещата, които най-много ви дразнят, когато са мръсни

Замислете се какво би ви подразнило най-много у дома, когато е мръсно и в занемарено състояние. Професионалистите съветват да обърнем внимание на онази част от дома, която искаме най-много да бъде чиста.

Това може да бъде мивката в банята, килима в кухнята, дивана, обсипан с козина от домашния ви любимец, стъклата на прозорците във всекидневната и т.н.

  1. Почистване на зоните с най-много „трафик“

Зоните с най-много трафик? Това са онези места у дома, които редовно понасят стъпките на членовете на семейството. Такива най-често са подложките пред вратите, килимите във всекидневната и други подобни.

Те имат ролята на филтри, които задържат голяма част от праха, и мръсотията, която внасяме от вън у дома с обувките. Използвайте прахосмукачката всеки ден за тези зони и гарантирано ще живеете в доста по-чиста атмосфера.

  1. Най-замърсените предмети

Кои според вас са най-замърсените предмети у дома? Логично е това да бъдат тези, които се използват най-често.

Пример за това е дистанционното управление на телевизора, аудио системата или друг вид контролери, които използваме често не само ние, но и всеки друг член на семейството.

Тези предмети задържат най-много бактерии и всеки професионалист по почистването е наясно, че те трябва да се почистват всеки ден. Отнема няколко минути, не повече. А ефектът е сто процентов.

Ако искате професионалисти да почистят и вашия дом, недейте да губите никакво време

Всичко споменато по-горе е само една част от триковете, с които професионалистите почистват не само своя дом, а и своя офис или работно място. Със сигурност бихте искали и вашия дом да бъде почистен по също толкова качествен и професионален начин.

Винаги може да се обърнете към професионална фирма за почистване, с която да превърнете и вашия дом или офис в едно по-приятно и по-чисто място.

Те не само ще разгледат вашия проблем с изключително професионално отношение, а и ще донесат резултатите, които вие искате, но дори не сте и искали от тях първоначално.

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация