Лесен трик за спестяване на време при почистване на стъкла

Трик за почистване на стъкла

Ще ви покажем лесен трик за спестяване на време при почистване на стъкла. Времето е основната мерна единица и цена, която плащаме, при всеки опит да почистим дома си качествено.

Когато говорим за чистене на къщата или апартамента сме наясно, че това е процес, изискващ далеч повече процедури, отколкото си мислим.

За да спестим обаче време и в същото време да успеем да почистим жилището си, за да заприлича то на пример за подражание често са ни нужни трикове, които да ни улеснят в процеса.

Причините, които могат да ни попречат могат да бъдат различни – липса на опит, недостатъчно налично време или просто… мързел. Всяко петно у дома изисква далеч повече внимание, отколкото си мислим, това е факт.

Но има един трик, един начин, който действа безупречно в голяма част от замърсяванията у дома и на двора.

Това са два компонента, които спестяват излишните суми, изхарчени за скъпи препарати за почистване. Те често са строго предназначени за различен тип замърсявания и различни повърхности.

С конкретния трик или по точно с тези две съставки решаваме мигновено проблемите си и казваме сбогом на всички нежелани петна по повърхностите у дома, пода, прозорците и огледалата.

Това са содата и оцета. Два компонента, които можем да открием лесно във всяко кухня. Те присъстват във всеки шкаф, повярвайте, дори да не сте използвали нито един от тях никога до този момент.

Освен в кулинарните си умения, можете да ги включите в редица процедури на почистване на дома, като по този начин ще достигнете качествен и желан ефект.

Домът ще засияе и ще бъде готов за парти и просто съботните гости. Содата и оцетът намират приложение както поотделно, така и комбинирани ведно. Всичко зависи от това с какъв тип замърсяване е нужно да се справим.

Тук ще прегледаме няколко ситуации, при които тези безценни съставки ще бъдат от абсолютно значение и ще решат проблема с мръсотията за нула време.

Ето няколко примера при почистване на стъкла

  • Почистване на улеите на плъзгащите прозорци и врати. Това са места, които са трудно достъпни дори за най-тънките и фини пръсти. За да избегнете препарати, които ще ви костват твърде много пари, просто посипете замърсените участъци със сода за печене, след което напръскайте с помощта на спрей бутилка желаните зони. Оставете да подейства няколко минути, след което се заемете и забършете остатъците от мръсотията със суха кърпа.
  • Този трик от смеси може да се използва и при почистване на миялната машина, в която след дългото време на използване натрупва известно количество нечистотии.
  • Сода и оцет вършат работа и при почистване на бани, както и огледалата там. Методът на действие и работа е подобен, както и при останалите случаи на почистване с тези две съставки. Содата и оцетът са чудесни помощници при поддържането на чисти фуги между плочките в банята. Честите наслоявания, причинени от влагата често оставят нежелан и неприятен тъмен отенък по тези повърхности. Сместа от сода и оцет ще се справи с тях така, сякаш никога не ги е имало. Този метод се справя и с наслояването от котлен камък по слушалката на душа и сифоните. Просто поръсете содата на влажен парцал и третирайте внимателно нужните участъци, след което отмийте добре. Към този метод може да бъде добавен и оцетът, особено ако почистваните повърхности са от стъкло или подобен материал.
  • Содата и оцетът са перфектни за почистване на кухнята – фурната, плотовете на котлона и останалите плоски повърхности. Единственото условие е, когато използвате содата да не прекалявате с триенето по стъклените повърхности на котлона, за да не се наранят. На практика с този един трик решавате редица проблеми и се справяте с зацапаните повърхности у дома без излишно харчене на пари и най-важното – за много кратко време.

Ако пък нямате времето винаги може да потърсите професионална помощ

Естествено винаги остава варианта да потърсите професионална фирма за почистване, с която да спестите дори още повече време.

Все пак, не всеки има нужното време за да извърши каквато и да е почистваща дейност в своя дом, и това е напълно разбираемо.

Затова безспорно фирмите за почистване са един доста приличен вариант, с които вашите стъкла ще бъдат изчистени по възможно най-качествения и професионален начин.

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация