Подреди къщата – 3 насоки от къде да започнеш

Подреди къщата

Подреди къщата с нашите три идеи за силен старт! Подреждането на дома може да се окаже трудна задача, особено, когато е минало много време от последния път, в който сте подреждали и организирали вещите си. За много хора се оказва трудно да решат от къде да започнат и често не успяват да извършват процеса правилно, защото им липсва нужната организация.

Но с правилната организация, отделяне на достатъчно време и ясен план от къде и как да започнете, гарантирано ще си спестите много нерви и усилия и ще постигнете уют и функционалност във всяка стая.

В тази статия сме ви приготвили 3 насоки за това от къде да започнете, когато подреждате къщата си, за да постигнете ефективност, подреденост, хармония и да подобрите визията и  функционалността на цялото пространство.

Подреди къщата – важни насоки за целия процес

Много хора отлагат подреждането на дома си просто защото често се оказват безсилни пред вида на множеството вещи, трудно им е да им намерят места и да ги организират. Това е разбираемо, тъй като през целия си живот човек се отрупва с вещи, пространството в дома става недостатъчно за тях и те остават неорганизирани и носят неподреден вид на помещенията.

Трудно се решава от къде да започнете и как да разпределите вещите си, поради тази причина сме ви подготвили три важни насоки, за да постигнете безупречен резултат и подреждането на къщата ви да се превърне в лесен и забавен процес.

Разпределете пространството

За да започнете подреждането на дома ви, за началото е нужно да разпределите пространството. Подредете мебелите във всяка стая, така че да изглеждат максимално най-добре в пространството и да осигуряват достатъчно място за свободно движение.

Разпределете нужните мебели спрямо функциите на всяка стая, не разхвърляйте предмети в стая, в които не трябва да бъдат. За по-малки помещение е препоръчително да преместите мебелите плътно до стените, за да освободите пространство и да получите по-подреден вид.

Не се отрупвайте с ненужни мебели, ако нямате място за тях, а ако не ги използвате можете спокойно да ги занесете в мазето или е килера ви. Хубаво е в центъра да стаята да е свободно, за да улесните преминаването.

А ако имате стая изпълняваща две функции едновременно, например хол и кухня в едно, внимавайте как ще подредите мебелите и направете визуално отделение на двете помещения, за да не смествате функциите им. Това може да стане, като ги отделите чрез кухненска маса например. Така пространството ще изглежда подредено и красиво. И всяка мебел ще е на мястото, на което трябва да се използва (диванът в частта за хола, масата при кухнята например).

Премахнете ненужните вещи

След като сте разпределили мебелите, прегледайте внимателно всяка стая стая от дома ви и се съсредоточете в организацията на дребните предмети в нея.

Изхвърлете или дарете всички ненужните предмети, които събират прах и заемат пространство, а вие отдавна не ползвате. Чрез премахването на ненужни предмети, домът ви не само ще изглежда по-подреден и просторен, но и почистването му ще става по-бързо.

Ако не ви стига мястото за останалите предмети в дома, можете да въведете организационни решения като кутии и рафтове. Чрез тях успешно ще подредите и съхраните всяка по-дребна вещ и ще си помогнете с организацията и намирането на предмети в бъдеще.

Осветление и Декор

За да изглежда уютна и подредена една къща важни елементи са и осветлението и декора ѝ. Обърнете внимание дали всяка стая е подходящо осветена, като добавете или сменете осветителните тела там, където е необходимо. Доброто осветление може да промени напълно визията на пространството и да създаде усещане за подреденост, вдъхвайки свежест и усещане за комфорт във всяка стая.

Различните декорации също могат да са част от подредбата и да създадат цялостно завършена визия. Не се претрупвайте с тях, а изберете стилни орнаменти, отразяващи вашата същност. Подходящи са снимки, цветя и различни картини, за да внесете ред и да помогнете за цялостната визия на дома ви.

Следвайки тези три насоки, вие лесно и бързо да трансформирате и подредите своя дом. Стъпка по стъпка, домът ви ще се превърне в организирано и уютно място.

 

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация