10 ТОП препоръки за чист дом

Препоръки за чист дом

Запознайте се с 10 ТОП препоръки за чист дом! Всеки би искал времето в апартамента да бъде прекарвано по възможно най-приятен начин. Това е абсолютно възможно, тъй като вкъщи все пак всеки се чувства най-добре.

За тази цел обаче са нужни известно количество усилия, време и отдаденост, които да ангажираме в мисията по чистенето. Именно чистата къща е прилежена и приятена къща, от който зависи хубавото усещане за топлота и комфорт, от които всички се нуждаем.

Ако трудно отделяте време за по-мащабно чистене на апартамента, то е добре да знаете поне няколко полезни трика, които да ви помогнат в тази мисия.

Нашият професионален съвет е да съумеете да следвате тези трикове, които ще окажат полезно влияние върху цялостния вид на апартамента или къщата, в която живеете.

Бонус препоръки за чист дом – започнете от кухнята

1. Освежете уредите, които използвате най-често.

Сред тях е и микровълновата фурна, която върши работа в много чести случаи, когато искате да сготвите бързо хапване или да претоплите сутрешната закуска за късно станалите в неделя сутрин.

След всяка употреба обаче микровълновата печка често остава изцапана от хранителните продукти, което пречи на следващата ѝ употреба.

Как да се справим с проблема?

Лесно. Загрейте съд с вода, с поставени в него резени лимон.

Така, изпарилата се вода ще ви помогне да забършете много по-лесно изцапаните вътрешни страни на фурната.

Просто изчакайте 10-на минути, през които тя да изстине достатъчно.

2. Почистете лесно космите от кучето и котката, насъбрали се по текстилните дивани и канапета единствено с помощта на гумена ръкавица.

Отделете си просто няколко минути за целта, като се съсредоточите върху мебелите, където кучето или котката ви прекарват най-много време, оставяйки след себе си неприятните косми.

3. Изчакайте изкаляните си обувки да изсъхнат преди да ги приберете в жилището си и да направите бъркотия след себе си.

Ако се случи да сте „разкрасили“ обувките си до трудно разпознаваем вид, то е добре да се доверите на този съвет от професионалистите в чистенето.

Засъхналата кал се чисти много по-лесно от гладки повърхности, отколкото докато е все още мокра.

След като остатъците от лошото време навън засъхнат просто ги изтрийте с подходяща четка и влажна кърпа. Така ще си спестите калните следи навсякъде из жилището си.

4. Изчистете смесителите на мивката.

За целта използвайте малко паста за зъби, която да втриете с ненужна вече четка по повърхността или с обикновена гъба.

По този начин ще имате бързо и лесно блестяща повърхност на смесителя на мивката, а защо не и на душа.

5. Как да се справите с неприятните петна по светлия килим?

В подобни ситуации можете да се доверите на качествата на препарат за миене на съдове.

Разтворете една лъжица от препарата в две чаши топла вода, след което изтрийте внимателно петната, за да почистите мокета или килима си с бяла чиста тъкан, потопена в него.

Ако е нужно повторете процеса на премахване на петна от килима, докато мръсотията не попие в почистващата кърпа като внимавате да не повредите тъканта на килима, разбира се. След това почистете с гъба и студена вода и подсушете с друга чиста кърпа.

6. Петната от кафе, останали по чашите са достатъчно неприятна следа, за да не ѝ бъде обърнато внимание.

За да се справите с тях можете да го направите с обикновена паста за зъби. Не че и стандартен препарат за съдове не би свършил работа.

7. Как да се справите с разхвърляното пране из пералното помещение.

Това е твърде лесна задача, за да ви затрудни. Най-лесният начин е да си осигурите един допълнителен кош за дрехите, които чакат да бъдат изпрани.

А възможно най-лесният вариант е просто да не отлагате днешното пране за утре. По този начин няма да се изненадвате с купищата непочистени дрехи, които се увеличават с всеки изминал ден.

8. Гладете дрехите си малко, след като са изпрани и преминали през центруфугата на пералната машина.

По този начин малкото останала влага в тъканите ще ви помогне да се справите с неприятните ръбове по дрехите още по-бързо.

9. Не забравяйте да почистите домашните растения от прах или други наслоявания.

Ако сте украсили апартамета си си с растения и цветя, които имат широка листна маса, те вероятно събират прах, който в последствие вие дишате, докато сте в стаята.

За да не се стига до това е добре да ги забърсвате с влажна кърпа, след което да ги подсушавате, ако това разбира се е нужно.

10. Чистотата в банята е на първо място, когато говорим за качествена хигиена в жилището.

Поддържането на чиста баня обаче, може да ви коства достатъчно време и средства, за да ви се стори твърде трудоемко.

Ето защо можете да се справите с наслояванията по гладките повърхности с помощта на различни комбинации на сода, оцет и топла вода.

Сместа от тези три съставки ще се справи доста добре с всички наслоявания по плочките и между фугите, като по този начин ще унищожи и наслояванията, източници на неприятна миризма.

Дори да сте свикнали да подсушавате току що измитите прозорци с вестник, може би е добре да не го правите.

Причината е, че има опасност мастилото, с което са напечатани текстовете да се разтвори и да зацапа сериозно стъклените повърхности. Ето защо е далеч по-добре да използвате много по-функционалния заместител – микрофибърната кърпа.

Добре е да знаете, че следвайки някои от тези съвети за изчистването на къщата ще се случва далеч по-лесно и ефективно. Това е категорично.

Ние от „Борисов Клийн“ – фирма за почистване в София все пак ви съветваме да се доверите на професионалистите в чистенето на апартаменти, тъй като както всяка задача, така и тази има своите тънкости.

По този начин вие ще спечелите достатъчно време за останалите си лични дела и също така ще се радвате на изряден и чиста къща.

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация