Трикове за почистване за всяка ентусиазирана домакиня

Трикове за почистване на дома

Трикове за почистване познати на всяка една ентусиазирана домакиня. Добре познатото ни чистене на домове не е просто задължение, то е изкуство, то е трик и специaлно умение, което е крайно нужно. Когато не разполагате с достатъчно време да изчистите всяка стая, всеки ъгъл и кът на дома си така, както ви се иска – качествено и лесно.

За тази цел обаче опитът на домакини от цял свят е създал редица разнообразие от начини и специални трикове за почистване.

Те могат да ви бъдат от голяма полза, стане ли дума за всекидневно, месечно или годишно сезонно почистване, в случай разбира се че нямате друг график за абонаментно почистване на дома ви.

Трикове за почистване на дървени настилки за подове

В случай, че разполагате с паркет у дома, имайте предвид, че има начини да направите свой домашен разтвор за почистване на паркета или дъсчения под.

Домашният еко разтвор ще се справи с всички нужни задачи, за да изглежда пода подобаващо добре за вас и вашите гости.

За целта смесете половин чаша оцет, 1 супена лъжица сапун, 1.4 купа алкохол, нужен за изтриването, 2 кафени чаши топла вода, етерично масло (може и без него).

Всичко това разбъркайте добре и с помота на спрей бутилка напръскайте нужната площ на дървения под.

Ролер за мрежата на прозореца

Използвайте ролер за почистване на дрехите от мъх в случаите, когато мрежата на прозореца или вратата, която използвате през лятото е изцапана и има по себе си едри частици.

Ролерът на прозорците ще успее да се справи с всички по-едри частици и ще направи мрежата на вратата като нова.

Оцетът и неговите свойства

Това е един уникален начин да почистите микровълната фурна в кухнята.

Лесен и ефективен начин за тази цел. Използвайте разтвор от оцет и вода, поставени в широка купа, поставена във фурната.

Включете фурната, а парата, която се отделя от водата ще се справи лесно с мазните остатъци по вътрешността на фурната.

Чистене на плота на готварската печка

Почистете плота на готварската печка лесно с три съставки, комбинирани в разтвор.

Това са сода за печене, водороден пероксид и сапун.

Смесете съставките, за да се получи микстура, която разнесете с помощта на мека четка по зацапания плот на готварската печка, след което оставете да подейства около 3 минути.

След това забършете с влажна кърпа.

Улеите на дограмата на прозорците

Събирането на неприятни остатъци от прах вода и други замърсители в улеите на дограмата на прозорците е нещо, което често отбягваме да почистим, понеже не е особено видимо.

Но то все пак е там и чака някой да се справи с него.

За целта смесете сода за печене, ябълков оцет и с помощта на чета за зъби втрийте получената смес в улеите и нужните кътчета, които са замърсени.

Така ще се спасите от неприятните наслоявания на мръсотия в тези недостъпни места. Ще се учудите, когато видите колко чисти всъщност са били улеите на прозорците ви.

Трикове за почистване на праха от щорите

В случай, че разполагате с щори тип ребра, със сигурност сте се изумявали колко прах могат да съберат тези плоски иначе обекти. За да се справите със задачата по почистването им без да разнасяте праха от тях из цялата стая са нужни две неща.

Едното е щипка за сервиране. Може би я има във всяка кухня.

Облепете всеки един от двата края на щипките с кърпа (микрофибър е добро решение), след което по принципа на стискането на щипката се заемете с всяко едно ребро на щорите поотделно.

Резултатът ще ви остави със сигурност доволни.

Как да се справим с мръсния душ

За да почистите банята и по-конкретно душа в нея е необходимо да вземете обикновен найлонов плик, достатъчно голям, за да се побере главата на душа в нея.

Напълнете я с оцет, след което внимателно я поставете и завържете здраво така, че главата на душа да остане потопена в течността. Оставете я така една вечер.

На следващата сутрин я махнете и ще имате душ без излишни наслоявания и мръсотия.

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Следваща публикация