3 трика за почистване на хладилник от миризми

Почистване на хладилник от миризми

Ще ви споделим 3 трика за почистване на хладилник от миризми, защото поне веднъж в годината ви се е случвало да отворите вратата на хладилника и да бъдете застигнати с миризма, подобна на онази, която често асоциираме с боклукчийските камиони и контейнери.

Това най-често е резултат от храни и напитки, намерили си убежище за дълго време във вашия хладилник, който сте забравили там преди 2-3 месеца или просто не сте ги видели от другите продукти в него.

Изкючително често срещата картинка, този проблем се оказва в пика си след коледните празници в домовете, когато храната е в повече заради гостите или приятелите, които сме поканили.

Разбира се, и за това неприятно явление са били открити методи и то без да бъдат използвани вредни химични препарати, а единствено с помощта на натурални средства.

Трикове за почистване на хладилник от миризми

1.Правете профилактика и почистване на хладилника регулярно

Първото и най-важно нещо, което трябва да направите преди перманентно да се сбогувате с нечистотиите и лошите миризми, е да почистите своя хладилник и да създадете план, за това във времето.

Изхвърлете всички онези отворени кутии, чиито срок на годност е изтекъл, нарязани мезета, оставени от няколко дни да съхнат, отворено вино, от което се носят кисели нотки и какво ли още не.

Важно е да почистите внимателно и старателно всеки един от рафтовете със сода за хляб и вода. Содата, освен че премахва остатъците от храна, тя притежава свойството също така да неутрализира лошите миризми.

А нима не е точно това, което вие желаете като краен резултат?!

Правете го редовно и регулярно, ако искате да запазите ефекта.

2. Неутрализирайте силните миризми трайно

В случай, че содата от по-горната точка не успява да се справи с тази нелека задача поради една или друга причина, то значи е настъпил моментът, в който да извадите тежката артилерия.

Предлагаме ви да поставите в купичка или друг съд прясно смляно кафе, което да престои в хладилника за не по-малко от 24 часа.

Може би сте чували, но кафето се използва дори в парфюмерийния бранш, тъй като то притежава способността да неутрализира какви ли не миризми.

Виждали сте го в парфюмериините магазини, където има за цел да премахне ароматът от предишен парфюм, докато избирате такъв между няколко различни вида.

3. За премахване на миризми от хладилника – ароматизирайте проактивно

След като вече сте изхвърлили развалената храна, почистили сте внимателно всеки един от рафтовете със сода за хляб и вода и сте оставили прясно смляно кафе, което да неутрализира неприятните миризми, ако има такива, то значи идва ред на последната стъпка, а именно частта с ароматизирането.

Ванилията е идеално средство, с което ще придадете нотки на свежест и да превентирате другия тип миризми.

Предлагаме ви да използвате течна ванилия, в която да накиснете късче памук и да го оставите за няколко часа. Сами няма да повярвате колко приятен аромат ще се носи от вашия хладилник, още щом отворите неговата врата.

В случай, че имате нужда от по-силна и натрапчива миризма, то ние ви предлагаме лимон или оцет. Пригответе се обаче за нещо далеч по-агресивно, в сравнение с нежните ванилови нотки.

Вярваме, че тези три трика за почистване на електроуреди като хладилника ще способстват за това той да се превърне в любим електроуред, който освежава стаята, всеки път, когато го отворите.

За още съвети, за това, как да направите живота на вас и вашите близки по-приятен чрез умно почистване на дома си, следете блогът за съвети на фирма за почистване „Борисов Клийн“ София.

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация