3 трика за чист и ароматизиран хладилник у дома

Почистване на хладилник

Поне веднъж в годината ви се е случвало да отворите вратата на хладилника и да бъдете застигнати с миризма, подобна на онази, която често асоциираме с боклукчийските камиони и контейнери.

Това най-често е резултат от храни и напитки, намерили си убежище за дълго време във вашия хладилник, който сте забравили там преди 2-3 месеца или просто не сте ги видели от другите продукти в него.

Изкючително често срещата картинка, този проблем се оказва в пика си след коледните празници в домовете, когато храната е в повече заради гостите или приятелите, които сме поканили.

Разбира се, и за това неприятно явление са били открити методи и то без да бъдат използвани вредни химични препарати, а единствено с помощта на натурални вещества.

Трикове за чисти хладилници

1.Правете профилактика и почистване на хладилника регулярно

Първото и най-важно нещо, което трябва да направите преди перманентно да се сбогувате с нечистотиите и лошите миризми, е да почистите своя хладилник и да създадете план, за това във времето.

Изхвърлете всички онези отворени кутии, чиито срок на годност е изтекъл, нарязани мезета, оставени от няколко дни да съхнат, отворено вино, от което се носят кисели нотки и какво ли още не.

Важно е да почистите внимателно и старателно всеки един от рафтовете със сода за хляб и вода. Содата, освен че премахва остатъците от храна, тя притежава свойството също така да неутрализира лошите миризми.

А нима не е точно това, което вие желаете като краен резултат?!

Правете го редовно и регулярно, ако искате да запазите ефекта.

2. Неутрализирайте силните миризми трайно

В случай, че содата от по-горната точка не успява да се справи с тази нелека задача поради една или друга причина, то значи е настъпил моментът, в който да извадите тежката артилерия.

Предлагаме ви да поставите в купичка или друг съд прясно смляно кафе, което да престои в хладилника за не по-малко от 24 часа.

Може би сте чували, но кафето се използва дори в парфюмерийния бранш, тъй като то притежава способността да неутрализира какви ли не миризми.

Виждали сте го в парфюмериините магазини, където има за цел да премахне ароматът от предишен парфюм, докато избирате такъв между няколко различни вида.

3. Ароматизирайте проактивно

След като вече сте изхвърлили развалената храна, почистили сте внимателно всеки един от рафтовете със сода за хляб и вода и сте оставили прясно смляно кафе, което да неутрализира неприятните миризми, ако има такива, то значи идва ред на последната стъпка, а именно частта с ароматизирането.

Ванилията е идеално средство, с което ще придадете нотки на свежест и да превентирате другия тип миризми.

Предлагаме ви да използвате течна ванилия, в която да накиснете късче памук и да го оставите за няколко часа. Сами няма да повярвате колко приятен аромат ще се носи от вашия хладилник, още щом отворите неговата врата.

В случай, че имате нужда от по-силна и натрапчива миризма, то ние ви предлагаме лимон или оцет. Пригответе се обаче за нещо далеч по-агресивно, в сравнение с нежните ванилови нотки.

Вярваме, че тези три трика ще способстват за това хладилникът у дома да се превърне в любим електроуред, който освежава стаята, всеки път, когато го отворите.

За още съвети, за това, как да направите живота на вас и вашите близки по-приятен чрез умно почистване на дома си, следете блогът за съвети на фирма за почистване “Борисов Клийн” София.

5/5 - (1 vote)
Предишна публикация
Следваща публикация