Почистване на пералнята с оцет и сода вкъщи

Почистване на пералнята с оцет и сода

Почистване на пералнята с оцет и сода вкъщи – нормално ли е? Чистотата у дома е от висока важност, това е факт. Тя обаче не се поддържа просто ей така. От хигиената у дома зависи дори здравословното ни състояние. Нашето и това на семейството ни.

Една част от почистването на дома включва и поддръжка на различни електрически уреди. Един от тези уреди е пералнята вкъщи.

Тя обаче има нужда не само от зареждане с правилните препарати за пране на всеки вид текстил.

Пералнята понякога може да „страда“ от прането на различните видове материали и препарати. Ето защо нуждата от грижата за това устройство е номер едно, ако искаме да ни служи дълго и достойно. Въпреки, че предлагаме почистване на електроуреди, то тук сме приготвили няколко съвета за почистване на пералнята в домашни условия.

Ефективно почистване на пералнята с оцет и сода

От къде да започнем?

Често най-замърсената част на пералната машина е нейният филтър.

Той е наш приятел, когато става дума за спасяването на машината от твърди частици и отпадъци, които могат да попаднат в нея дори от водата, която се използва за пране.

Повечето филтри на пералните машини съдържат остатъци от водата, перилните препарати и дрехите, които перем.

Филтърът предпазва пералната машина от мъх, който остава след някои материи, части от тъканите, метални елементи, забравени в някои от джобовете, както и от други нечистотии.

По този начин филтърът спира и някои бактерии, които се пренасят с тези остатъчни материали.

Филтърът обаче може да пропусне някои неприятни миризми, които се наслагват с процеса на пране.

Тези неприятни аромати могат „да се докопат“ до чистото ви пране и да развалят приятния аромат на чисто пране. Редовното почистване на филтъра ще ви спаси от тази опасност и да подобри неговата роля в процеса на прането.

Барабанът

Изчистването на пералната машина е неотложен процес, за който трябва да отделяте малко или много време. Правете това винаги, когато се сетите, за да имате добре функциониращо устройство, колкото и чисто да изглежда то.

Понякога наслояванията от мръсотия не се забелязват по видимите части на машината.

За да сте сигурни, че се справяте добре с почистването ѝ, пускайте от време на време по един „празен курс“ без да зареждате пералнята с дрехи.

Правете почистване на пералнята с оцет и сода поне веднъж в месеца и устройството ще ви се отблагодари с дългогодишна работа.

За целта може да използвате и продукт за миене на съдове или подобни таблети, които използвате в миялната машина в кухнята. Така ще се спасите и от неприятните миризми, които могат да навредят на приятния аромат на току що изпраните дрехи.

Лошите миризми при почистване на пералня и как да се отървем от тях

Вероятно на всеки от нас се е случвало да отвори вратата на току що приключила работа перална машина и да усетим неприятна миризма.

Това означава, че нещо „там“ не е наред.

Пералната машина е място, което осигурява чудесни условия за плесен.

За да се справим с този риск има някои чудесни начини. Най-лесният начин е да оставяме вратата на пералната машина леко отворена винаги, когато е работила след пране.

Така свежият въздух, който навлиза вътре ще попречи на развитието на плесен. По този начин, респективно и намалявате риска от развитието на микроби, които влияят зле на аромата на дрехите.

Уплътнението на вратичката

Това е малко и труднодостъпно място при почистване на пералнята с оцет и сода, което умее да задържа нежелани мръсотии от прането и водата. Тази гумена част от конструкцията на пералната машина е много важна за цялото устройство.

Ето защо ѝ обърнете достатъчно внимание, за да предотвратите нейното повреждане.  Почиствайте внимателно тази гумирана част след всяко пране, тъй като тя може да се повреди и от насъбралия се котлен камък.

Почистването на пералната машина е крайно важна дейност, която е добре да не забравяте да правите редовно.

За по-добър ефект винаги можете да използвате качествен и подходящ почистващ препарат. Вариантите в търговската мрежа са повече от достатъчно, за да изберете правилния.

Така с правилната и редовна грижа, а не само употреба вашата перална машина ще бъде достоен помощник години наред.

В случай, че нещата са се понатрупали и освен пералнята трябва да помислите и за цялостно и дори абонаментно почистване на дома, то можете да се обърнете към фирма за почистване „Борисов Клийн“ София, за да сте сигурни, че всичко е точно така, както очаквате, а вашето жилище свети от чистота.

5/5 - (3 votes)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация