Почистване на мека мебел в нашия дом

Почистване на мека мебел в нашия дом

Почистване на мека мебел в нашия дом – кога, защо и как. Едно от най-неприятните неща за една домакиня е когато разлее вино, сок, кафе, чай или друга цветна напитка върху меката мебел у дома. За никой не е тайна, че веднага след това започва едно дълго почистване, в което инвестирате време и не малко средства.

Почистващите препарати, и особено онези, чиято реклама завладява умовете на хората, струват не малка сума пари!

Има ли обаче резултат от всичко това и дали постъпваме правилно, ако първосигнално се втурнем с препарата и започнем великото търкане?

В тази статия ще ви разкажем как трябва да процедирате, ако разлеете сок или друга напитка върху чисто новата мека мебел у дома, искряща от чистота.

Как да постъпим, когато вино, сок, кафе или чай се разлее върху дивана

Една от основните грешки, допускани от повечето хора, които почистват дома си е свързана с нанасянето на десетки препарати върху белязания участък.

Разберете какво не трябва да правите:

 • Избягайте да нанасяте препарат, ако той е в концентриран вид;
 • В никакъв случай не навлажнявайте петното допълнително, тъй като рискувате то да стане много по-голямо;
 • Моментално забравете за четките. Единственото, което могат да направят те за вас, е да превърнат петното в далеч по-мащабно;
 • Ако в препарата се съдържат избелващи частици, то не си позволявайте да го ползват, тъй като по този начин рискувате да нарушите търговския вид на вашата мебел;
 • Една от най-често допусканите грешки е изсушаването на почистеното петно със сешоар или ютия. Съветът ни е никога да не правите това.

Почистване на мека мебел и какво трябва да направим, когато разлеем напитка върху дивана

 • Използвайте суха кърпа, с която да попиете петното от дивана. Ако засегнатият участък е твърде голям, то препоръчително е да смените няколко кърпи, докато не се уверите, че сте попили цялото количество течност, попаднали на неправилното място;
 • Задължително проверете дали дивана е годен за пране.

Има няколко начина, по които това може да се случи:

 1. Можете да попитате обслужващия персонал, още докато закупувате дивана;
 2. Имате възможността да прочетете упътването и сами да стигнете до правилния отговор;
 3. Прочетете внимателно всички инструкции. Обърнете внимание на това кои методи са позволени и кои забранени;
 4. Ако нищо не помага, то можете да се обърнете към професионална фирма за почистване.

Ако смятате, че не разполагате с достатъчно време и търпение, които да инвестирате в почистването на меката мебел у дома, то съветът ни е да се доверите на истински професионалисти в сферата на пране на мека мебел.

Те, които не само притежават нужните умения и опит, но и разполагат със специализирани почистващи препарати.

Доверете се на доказала се и реномирана фирма и си подсигурете уюта и комфорта в своя дом с фирма за почистване „Борисов Клийн“ София.

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация