Почистване на прах – врагът в нашия дом

Почистване на прах у дома

Почистване на прах – врагът в нашия дом! Той е във всяко жилище и колкото и да почистваме дома си, той винаги се появява отново. Това е една непрестанна борба с времето за запазването на здравословна среда.

Който от вашите приятели се опита да мине с твърдението, че в неговия дом няма никакъв прах, то той не е никак искрен с вас. Това е така, защото прахът е нещо съвсем нормално и органично.

Това, обаче, не трябва да ви обърква, защото прахът е вреден за вашата дихателна система, а и за човешкия организъм, който системно е подложен на вдишване на замърсен въздух.

Има няколко причини за това на някои места да се образува повече прах, отколкото на други. Разликата идва главно от това, че някои жилища се намират на по-прашни места – до строежи на нова сграда в близост до вече заселената, например.

Колкото и страшно да звучи, всъщност, когато отваряме прозореца, за да „проветрим“, ние реално правим възможно влизането на повече прах в помещението.

Днес ще ви представим три съвета за почистване на прах и поддържане на помещенията чисти. След прочитането им вие ще сте с една идея по-подготвени в борбата с нежеланите прах и мръсотия вкъщи.

Ако пък нямате време или желание да го направите, винаги може да се обърнете към услугите за изчистване на домове, които ние от Борисов КЛИЙН предлагаме.

Съвет #1 за почистване на прах: Винаги започвайте отгоре надолу

Нютон не си е губил времето. Да, лежал е под сянката на ябълковите дървета, но това не го е правил безделник.

Искаме да ви кажем, че както за всяко друго нещо, намиращо се на нашата планета, то за праха също са в сила законите за гравитацията.

Надяваме се това да не ви изненадва, а напротив – дано ви стимулира да се доближите с още малко към перфектното изчистване. Запомнете, че не е никак лоша идея първо да започвате с предмети – печки, фурни, рафтове, перални, врати, плотове, прозорци, дограма, рамки на картини и т.н.

Чак тогава може да пристъпите към третиране на пода с прахосмукачка, моп или каквото имате под ръка.

Съвет #2: Списъкът не е никога излишен

„Умните помнят, хитрите си записват“е казал народът. Създаването на списък би ви улеснило страшно много.

Когато бързате едва ли ви е до това да седнете и да пишете какво да правите, но повярвайте ни, че в един момент списъкът ще забърза много процесът по почистване на вашата къща.

Това е така, защото вие ще организирате дейността си и няма да пилеете време в мислене за това „Аз какво трябваше да правя сега?“.

Съвет #3 за чистене на прах: Да молите за помощ не е срамно

Все пак, най-спестяващият време начин е да помолите още две ръце да се включат в битката срещу мръсотия и прах.

Ако имате деца вкъщи, то не е никакъв проблем да организирате вид игра – състезание за това кой най-бързо ще изчисти своето помещение, например.

Така хем ще държите детето с някаква активност (не забравяйте да измислите награден фонд), хем ще спестите време, хем ще създадете ценни за рожбата ви навици.

Не забравяйте, че винаги има възможност да потърсите фирма за почистване в София като „Борисов Клийн“, която да се погрижи за праха и чистотата на вашия дом, а една от най-добрите ви опции, ако държите на системност в подхода си по поддръжка на вашия дом е услугата ни за „абонаментно почистване на домове„, която се грижи за това – вие да не се грижите за това.

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация