Трикове за ефикасно чистене на дома

Трикове за ефикасно чистене на дома

Ето и няколко ползни трика за чистена на дома – за всички онези, които изпитват трудност в намирането на достатъчно време, в което да почистят жилището си, това е напълно разбираемо.

Понякога, независимо дали живеем в малък апартамент и пространство изпитваме нежелание или трудности в почистване на дома в София.

В наши дни това е напълно разбираемо, тъй като сме доста по-заето, отколкото ни се иска и рядко успяваме да отделим достатъчно време на дома си и неговия приятен вид.

Въпреки това, все някак трябва да намерим начини за това, тъй като липсата на време не е оправдание за живеем в не особено чисто жилище.

Тук ще предложим няколко трика, които с малки усилия и то по-редки ще поддържат дома ви чист и спретната, готов за посрещане на гости.

Всъщност тези трикове представляват съвсем малки ежедневни усилия, които ще спестят целодневното почистване, способно да отнеме половината от уикенда ви.

Няколко идеи за чистене на дома

Не оставяйте леки замърсявания и петна за утре. В случай, че забележите малко петно от вода или бутилката с бира върху дървената маса, не го оставяйте за утре. Тогава тези петна ще станат повече, а отлагането ще се превърне в най-лесния начин да избегнете едно обикновено забърсване с парцал.

По този начин лесно можете да поддържате кухненските плотове видимо чисти. Цената е само едно забърсване с влажна кърпа или малко препарат.

Дори да пуснем тази дейности на хронометър, резултатът вероятно ще бъде около минута или две. По този начин ще избегнете натрупванията на нежелани петна и засъхнали остатъци от храни от няколко дни назад.

Нужното чистене. В случай, че сте достатъчно зает през целия ден сте абсолютно наясно доколко е възможно да сте затруднени в почистването на дома, особено, когато няма кой да ви замести в тази задача.

За да не изпадате в излишни притеснения, можете да следвате следното правило – чистете единствено неща, които имат нужда от почистване. Останалото е излишно претупване, излишни усилия и време, което очевидно не можете да се позволите на този етап.

Накратко – ако видите паяжина или петно на стената ги почистете. Но това далеч не означава, че е нужно да чистите всички четири стени на стаята.

Следи от пръсти. Това е може би най-често срещаното замърсяване в един дом. Независимо дали е в кухнята, всекидневната или спалнята пръстите ни оставят следи, които понякога могат да бъдат доста видими.Това е неприятен ефект, с който можем да се справим бързо и лесно, без да изразходваме усилия и време, с които не разполагаме. За целта вземете влажна кърпа и подходящ разтвор за почистване и третирайте нужното място. Става абсолютно бързо.

Превенция. Това е важна дума с още по-важно значение, когато държим да чистим по-рядко, но ефективно. В случай, че не ви се иска да пропилеете слънчев уикенд в чистене на дома, превенцията и предварителното мислене е начин да се справите с бързото и оптимално чистене.

Какво имаме предвид? В случай, че ви е омръзнало и нямате време да бършете прах от всяка възможна повърхност, помислете за източника на прах.

Това най-вероятно е килимът в стаята или някоя друга текстилна част на интериора. Друг източник на прах у дома са подложките пред външната врата. В случай че имате такива, бъдете сигурни, че те събират достатъчно много количество прах, който ние вкарваме у дома с всяко влизане.

Начинът е просто да ги изтупваме по-често, за да се спасим от този прах още преди той да е влязъл в дома. Друг вариант е просто да се събуваме отвън, ако жилището ни предлага тази възможност.

Натуралните елементи за почистване. Нищо не пречи да имате бутилка с домашно приготвен разтвор за почистване на петна от пръсти или мазнина. Можете да го направите лесно, използвайки вода и сок от лимон. Така веднага щом забележите нежелано петно ще можете да се справите с него на момента.

Винаги може да потърсите професионална помощ

Един много ефикасен начин да спестите максимално време и да получите възможно най-професионално почистване на вашия дом е да потърсите услугите на професионална фирма за почистване. Техният професионализъм и отношение са ключови в постигането на максимално добри резултати.

Със сигурност няма да останете недоволни ако потърсите помощ, в което също така няма абсолютно нищо срамно или недостойно. Всичко зависи от времето, а много хора не разполагат с достатъчно свободно такова, че да отделят за цялостно почистване на дома.

5/5 - (1 vote)
Цветомир Борисов

Цветомир Борисов

Казвам се Цветомир Борисов и съм роден през 1993 г. в гр. Велико Търново. От най-ранна детска възраст разбрах, че имам страст към чистенето и организирането. Докато другите деца играеха навън, аз често намирах радост в подреждането на играчките си и почистването на дома.

Предишна публикация
Следваща публикация